|
|
iT فـنـاوری اطـلاعـات
|
|
فیزیک,ریاضی و آمار
|
|
مـهندسی شیـمی,شیمی,پـالایش
|
|
مـدیــریـت
|
|
مهندسی پزشکی ,پزشـکـی,بـهداشـت
|
|
مهندسی آب , توسعه
|
|
مهندسی صنایع,صنعت,نساجی
|
|
مکانیک,هوافضا,متالوژی,نانو
|
|
محیط زیست,نیروگاه,انـرژی
|
|
نـفت , گـاز , پتروشیمی
|
|
هنـر,گرافیک,بازیگری
|
|
کامپیوتر , شبکه
|
|
کشاورزی,امور دامی,طیور
|
|
پروژه مالی رشته حسابداری
|
|
پروژه کارآفرینی ، طرح توجیهی
|
|
پروژه آماده برنامه نویسی
|
|
بـرق,الکتـرونیک,مخـابرات
|
|
تــاریــخ,جــــغرافـیـا
|
|
تـربیـت بـدنـی,ورزش
|
|
حــقـــوق,فــقـه
|
|
حسابـداری,اقتـصـاد
|
|
خودرو سازی
|
|
دینـی,اخـلاق,فـلسفـه
|
|
روانـشناسی,علوم تـربیتی
|
|
رشته صنایع غذائی
|
|
پروژه و پایان نامه
|
|
مقاله فارسی
|
|
کارآموزی
|
|
مقاله انگلیسی
|
|
مقاله انگلیسی با ترجمه
|
|
پاورپوینت
|
|
مقالات رایگان
|
|
زمـیـن شنـاسی,مـعـدن
|
|
زیست شناسی
|
|
زبـان,ادبیــات
|
|
علـوم اجتمـاعی,مشـاوره
|
|
علـوم سیـاسی,بیـن الملـل
|
|
عمران,معماری,شهرسازی
|
|
روابط عمومی ، ارتباطات
|
|
|
|
|
|
پشتیبانی سایت(
پورهادی ) |
09361810592 |
|
ساعات
پاسخگوئی |
8:30 الی 15:00 ، 16:00 الی 22:30 |
|
سامانه پیام کوتاه |
1293
2040 5000 |
|
|
|
|
آخرین به روزرسانی
آخرین به روزرسانی:
|
|
|
|
نظرات کاربران
(0 پست)
|
در صورتی که مایل به خرید این محصول هستید ابتدا باید آن را به سبد خرید اضافه کنید |
|
# این محصول به صورت فایل می باشد و پس از پرداخت موفق توسط شما لینک دانلود به ایمیل شما ارسال میگردد .
# در صورتی که دارای ایمیل شخصی نمیباشید لینک دانلود در قسمت دانلود فروشگاه قرار میگیرد .
# این محصول پس از پرداخت موفق طی حداقل 30 دقیقه و حداکثر 10 ساعت آینده طبق فهرست ذیل ارسال میگردد .
|
|
قیمت:
۱۲,۰۰۰ تومان
|
موجود در انبار:
بله
|
|
|
فهرست مندرجات
خلاصهاي از گزارش طرح جايگزيني عرقيات سنتي گازدار 1
بجاي نوشابههاي غيرالكلي گازدار 1
كلياتي در مورد نوشابههاي غيرالكلي گازدار: 9
تهيه گياهان دارويي: 12
گزارش طرح جايگزيني عرقيات سنتي گازدار با نوشابههاي غيرالكلي گازدار 15
1-مقدمه 15
2- كلياتي در مورد نوشابههاي گازدار 17
تاريخچه: 17
مواد مصرفي در تهية نوشابههاي غيرالكلي گازدار: 18
نوشابههاي غيرالكلي گازدار: 18
تقسيم بندي آشاميدنيها بر اساس مواد اوليه و ساير مواد مصرفي 19
آبهاي آشاميدني: 19
آبهاي درماني: 19
شير بعنوان نوشابه (Milk drinks): 19
نوشابههاي گازدار از موادمصنوعي: 20
نوشابههاي گازدار از مواد گياهي: 20
الف) عصارهها: 21
بررسي ساير مواد مصرفي در نوشابههاي غيرالكلي گازدار: 24
ب) آب: 25
پ) مواد شيرين كننده: 26
ت) اسيدهاي خوراكي: 29
ث) مواد رنگي: 31
د) اسانسها: 34
اسانس دارچين: 34
اسانس ليمو: 35
ذ) پايدار كنندهها: 35
ر) امولسيون كنندهها: 36
ز) مواد كافئيندار: 37
طرز تهيه و ساخت نوشابه در كارخانه: 38
3- گياهان داروئي 41
الف- بررسي گياهان ايران اعم از دارويي و غيردارويي توسط گياهشناسان: 41
ب- مناطق ايران از لحاظ رويش گياهي: 42
پ- جمعآوري گياهان دارويي: 43
معايب گياهان دارويي خودرو يا وحشي: 44
محاسن گياهان دارويي كشت شده: 46
ت- كشت و تكثير گياهان دارويي: 46
زمان جمعآوري گياه: 47
سن گياه: 48
ث- خشك كردن گياهان: 49
1- خشك كردن در هواي آزاد: 49
2- خشك كردن با حرارت مصنوعي: 50
د- جدا كرن ناخالصيها: 50
ذ- آسياب كردن گياه: 51
و-تهيه عصاره جهت آزمايشات: 51
1- جمعآوري جهت تشخيص و تعيين نام علمي و تشكيل هر بار يوم: 52
2- جمعآوري به منظور انجام آزمايشات: 53
4- بررسي گياهان تيره نعناع 53
الف) گياه شناسي تيره نعناع Labiate: 53
اختصاصات تشريحي: 54
ب) مرزه Satureia Hortensis: 55
مشخصات گياه شناسي: 56
موارد مصرف پزشكي: 57
تركيبات شيميائي: 58
پ- ريحان: 58
خصوصيات گياه شناسي: 59
محل رويش: 61
موارد مصرف: 61
تركيب شيميايي: 62
ت) پونه Mentha pulegium: 62
خصوصيات گياهشناسي: 62
موارد مصرف پزشكي: 63
تركيب شيميايي: 63
ث) اسطوخودوس Lavandula Stoechas L.: 63
مشخصات ظاهري: 63
تركيب شيميائي: 65
خواص درماني: 65
ج) مرزنگوش Origanum majoranal.: 65
مشخصات ظاهري: 65
تركيبات شيميائي: 66
خواص درماني و داروئي: 66
چ) كاكوتي: 66
خصوصيات گياهشناسي: 67
مواد مصرف پزشكي: 67
محل رويش: 67
ح) آويشن: 67
مشخصات ظاهري: 68
محل رويش: 68
موارد مصرف پزشكي: 69
تركيب شيميائي: 69
تقلبات: 69
ر) باديان رومي: 70
خصوصيات گياهشناسي: 70
خصوصيات ميكروسكوپي: 70
خواص درماني: 71
محل رويش: 71
5- بررسي گياهان تيره جعفري 72
الف- زيره سبز Cuminum Cyminum L: 72
مشخصات ظاهري: 74
منطقه رشد و نمو: 74
خواص درماني و مصرف: 75
مصرف: 75
مشخصات اسانس: 75
تقلب: 76
ب- زيره سياه Carm Carvi L.: 76
خصوصيات گياهشناسي: 76
منطقه رشد و نمو: 77
موارد مصرف و خواص درماني: 77
تركيب شيميائي: 77
پ) شويد Anethum Graveolens L.: 77
مشخصات ظاهري: 78
محل رويش در ايران: 78
خواص درماني: 78
ث- گشنيز Coiandrum Sativum: 79
خصوصيات ظاهري: 79
منطقه رشد و نمو: 79
محل رويش در ايران: 80
مصرف: 80
6- تيره پروانه داران 80
الف- شيرين بيان Glychrrhiza Glabrat: 80
مشخصات گياه: 80
محل رويش: 81
خواص درماني: 81
تركيب شيميائي: 81
7- بررسي مهمترين گلهاي دارويي 82
مهمترين گلهاي دارويي: 83
الف- گل بهار نارنج: 83
محل رويش: 83
تركيبات شيميايي اسانس: 84
آب مقطر بهار نارنج: 84
خواص درماني بهار نارنج: 85
ب- ميخك: 86
موارد مصرف: 86
تركيب شيميايي: 86
موارد مصرف اسانس ميخك: 87
پ- گل كاوزبان Borago officinalis L.: 87
مشخصات ظاهري: 87
محل رويش: 88
تركيب شيميايي: 89
خواص درماني: 89
آب مقطر گل گاوزبان: 90
ث- گل هميشه بهار Calendula officinalis L.: 90
مشخصات ظاهري: 90
تركيب شيميائي: 91
خواص درماني: 91
مصرف داروئي: 92
محل رويش: 92
8- بررسي عرقيات گياهان داروئي ايران 92
الف- مقدمه: 92
ب- آبهاي مقطر دارويي (عرقيات): 96
پ- تقسيمبندي عرقيات: 96
الف- عرقيات طبيعي: 97
عرقيات مصنوعي: 97
ت- فساد آبهاي مقطر دارويي: 102
ث) تغييرات آبهاي معطر در طي دوره انباركردن: 105
ج- آزمايش تعيين بازدهي عرقيات: 105
تيرة نعناع: 106
تيره جعفري: 106
تيره نارنج: 106
9- بررسي اسانسها 106
الف- تعريف اسانس: 106
ب- طرز تهيه اسانسها: 108
پ) طرز تشخيص مواد موجود در اسانس: 110
تين لايركروماتوگرافي 110
الف- طرز تهيه پليت: 110
ب- طرز نگهداري: 110
ج) مكانيسم بالا رفتن حلال: 111
نتايج آزمايشات: 111
تركيبات اسانس زيره سبز: 111
د- آلفاپي نن و پي نن را سيميك 111
اسانس بهار نارنج: 113
اساس باديان رومي (آنيس): 114
10- استفاده از گياهان در تهيه نوشابه 115
الف- مطبوع كردن نوشابه با استفاده از گياهان: 115
كلياتي در مورد نوشابههاي غيرالكلي گازدار:
مواد تشكيل دهندة نوشابههاي غيرالكلي گازدار عبارتند از: عصاره، آب، شكر، گازكربنيك، اسانسها، مواد پايداركننده، رنگهاي مجاز خوراكي و اسيدهاي خوراكي.
نوشيدنيهاي غيرالكلي را برا اساس منشاء مواد اوليه بصورت زير تقسيمبندي ميكنند: آبهاي آشاميدني- آبهاي درماني- شير بعنوان نوشابههاي گازدار از مواد مصنوعي و نوشابههاي گازدار از مواد گياهي كه نوع اخير رايجترين نوشيدني در صنعت نوشابهسازي ميباشد. اين نوشابه ها از عصارهها و اسانسهاي طبيعي گياهي، به همراه فاكتورهاي ديگر ساخت نوشابه تهيه ميگردند. نوشابههائي كه از اسانسهاي طبيعي تهيه ميشوند از نطر كمي، مقدار قابل توجهي هستند. اسانسهاي طبيعي مواد استخراجي از ميوهها و يا گياهان رايحهدار مانند دارچين، زنجبيل و غيره ميباشند.
عصاره را از ميوههاي رسيده سالم و توسط روشهاي مكانيكي تهيه ميكنند و يا از گياهان خشك و پودر شده توسط حلال استخراج مينمايند.
آب مورد نياز در صنعت نوشابهسازي، پس از انجام عملياتي بر روي آب آشاميدني شهر مورد مصرف قرار ميگيرد. اين آب بايد بدون رنگ، شفاف، بدون بو و عاري از ميكروارگانيزمها بوده و سختي آن بيش از ppm 300 نباشد.
در صنعت نوشابهسازي از مواد شيرين كننده مانند شكر، قند انورت دكستروز، فروكتوز، شكر مايع و در بعضي موارد از مواد شيرين كننده مصنوعي استفاده ميشود. در كشور ما استفاده از مواد شيرين كنندة مصنوعي مجاز نميباشد. شكر مايع و سيروپ گلوكز با تكامل روش صنعتي هيدروليز نشاسته اهميت اقتصادي زيادي پيدا كردهاند. قند انورت نيز نوعي شربت شكر ميباشد كه در اثر حرارت دادن ساكارز در حضور اسيدها و يا آنزيمها و تبديل به گلوكز و فروكتوز تهيه ميگردد. از شيرينكننده هايي كه داراي 42 درصد فروكتوز و 51 درصد دكستروز ميباشند نيز در صنعت نوشابهسازي استفاده ميشود اين مايع قندي در مقابل تخمير ميكروبي داراي مقاومت و قدرت بيشتري نسبت به ساير شيرين كنندهها در طول نگهداري و انبارداري ميباشد.
از مهمترين مواد شيرين كننده مصنوعي ساخارين، سيكلامات. گلوسين و چندين مادة ديگر هستند. شيريني سيكلامات 60-40 مرتبه بيشر از ساكارز ميباشد ولي مصرف آن در سالهاي 1970-1969 ممنوع شد.
جهت پايداركنندگي نوشابه از اسيدهاي خوراكي مانند اسيدتارتاريك، سيتريك، لاكتيك، ماليك و فسفريك استفاده ميشود. نوشابههايي داراي بهترين ترشي هستند كه اسيديته آنها معادل 2-1 گرم اسيد تارتريك در يك ليتر آب مقطر باشد. غلظت گاز كربنيك نيز در طعم ترشي نوشابه موثراست.
رنگها بر اساس منشاء آنها به دو دسته رنگهاي طبيعي و مصنوعي تقسيم ميشوند. رنگهاي طبيعي داراي سه منشاء اصلي معدني (اكسيد فريك)، گياهي (كارامل) و حيواني(كارمين) ميباشند.
كارامل را بعنوان امولسيون كننده نيز ميتوان مصرف نمود. اسانسهاي معطر مانند ميخك، زنجبيل، دارچين، نعناع و ديگر مواد در نوشابه ممكن است معلق باشند. خاصيت امولسيون كندگي كارامل موجب ميشود كه فرآورده نوشيدني بدون احتياج به مواد امولسيون كننده ديگر از پايداري مناسبي برخوردار باشد. رنگهاي مصنوعي در سه گروه آنيوني، كاتيوني و غيريوني تقسيم ميشوند. در صرف مواد رنگي بايد دقت شود كه در مقابل اسيدي مقاوم بوده، تيرگي و اثر طعمي نداشته باشد. امروزه در نوشابهسازي از اسانسها و ساير مواد طعم دهنده بطور وسيعي استفاده ميشود.
در ليمونادها اسانسهايي با طعم انواع توتها، گياهان معطر، زنجبيل و كنين و براي نوشابههاي با عصارة كولا مواد رايحهدار مانند زنجبيل، بهار نارنج، هل و غير استفاده ميشود.
نگهداري و محافظت فرآوردههاي غذائي خصوصا نوشابهها بدليل قابليت تخريب آن ضروري ميباشد. در نوشابهها تغيير رنگ، ويسكوزيته و رشد ميكروارگانيزمها به مرور زمان صورت ميگيرد. لذا در نوشابههاي غيرالكلي گازدار از تركيبات اسيد بنزوئيك، اسيد فسفريك بعنوان نگهدارنده استفاده ميشود.
جهت تهية امولسيونهاي مواد خوراكي از جمله نوشابه از امولسيونهاي گوناگون مانند استرا اسيد چرب با پلي گليسيرينها، منوگليسيريدها، ديگليسيريدها و فسفاتيدها استفاده ميشود. همه اينها براساس ساختمان هتروپلار داراي وجه مشترك در داشتن گروههاي هيدروفيل و ليپوفيل ميباشند.
مواد مؤثر كولا عبارتند از: كافئين و تئوبرومين. ماده موثر كولا محرك سيستم اعصاب ميباشد.
تكنولوژي، تهيه و ساخت نوشابههاي غيرالكلي گازدار شامل مراحل زير ميباشد:
الف- مخلوط كردن اجزاء تشكيل دهنده نوشابه
ب- افرودن آب گاز دارد
ج- شستن و استريل شيشهها
د- بستهبندي كردن
هـ- سيستم كنترل
در مرحلة مخلوط كردن اجزاء، شربت شكر با غظت معين در دماي 75 درجه سانتيگراد به مدت 20 دقيقه پاستوريزه ميشود. به اين شربت عصارة اصلي، اسيدهاي خوراكي، مواد رنگي، اسانسها و مواد محافظتكننده اضافه ميشود.
آب تصفيه شده پس از سرد شدن به قسمت كربوناتور هدايت ميگردد كربنه كردن موجب گاز دار شدن و در نتيجه مطبوع و دلچسبت شدن نوشابه ميگردد.
بطريها قبل از اينكه پر شوند بايد تميز و بهداشتي شوند. براي اين منظور داخل و خارج بطريهاي نوشابه با محلول قليايي و آب داغ شسته و سپس آب كشيده ميشوند. و پس از پر شدن و دربندي، برچسب زده ميشوند در انتها بطريهاي نوشابه بازرسي و كنترل كيفي ميگردند.
تهيه گياهان دارويي:
بررسي گياهان ايران اعم از دارويي و غيردارويي توسط گياهشناسان ايراني صورت گرفته است. نمونههايي از اين گياهان در موزههاي گياهشناسي انگلستان و فرانسه نگهداري ميشود.
بطور كلي در ايران مناطق بسيار متفاوتي از لحاظ آب و هوا و از لحاظ رويش گياهان وجود دارد. اين مناطق به 4 بخش تقسيم ميشوند كه عبارتند از:
1- منطقة فلات مركزي
2- منطقة هيركاني
3- منطقه زاگرس
4- منطقه خليج فارس
اين گياهان بصورت وحشي و يا كشت داده شده وجود دارند. هر دسته از اين گياهان چه خود رو و چه كشت داده، داراي معايب و محاسني هستند. از مهمترين معايب گياهان خودرو، پراكنده بودن آنها در سطح وسيع ميباشد. در هنگام جمعآوري گياهان وحشي نيابد كليه گياهان خودروي يك ناحيه را جمعآوري كرد، تا موجبات تكثير گياهان مفيد در يك ناحيه فراهم گردد. در جمعآوري بايد دقت كرد تا اختلاط گياهان با گونههاي مجاور و نيز آلودگي با ضايعات ميكروبي پيش نيايد. زمان جمعآوري و سن گياه نيز داراي اهميت ميباشند.
از محاسين گياهان دارويي كشت شده، تكثير در يك مساحت محدوده و سهولت دسترسي به آن ميباشد. همچنين بالا بردن كيفيت و كميت اين گياهان به راحتي امكان پذير ميباشد.
جهت كشت و تكثير گياهان دارويي عالي و پست هر كدام روشهايي بكار ميرود. كشت گياهان عالي توسط دانه، پياز، توبركول، ريزوم، قلمهزدن و پيوندزدن؛ كشت گياهان پست بوسيله دستگاه زاينده و اسپروكوئيدي انجام ميپذيرد.
پس از جمعآوري، عمليات خشك كردن روي گياه انجام ميگيرد. خشك كردن در هواي آزاد، جهت خشكانيدن گياهاني كه حاوي اسانس ميباشند، استفاده ميشود. خشك كردن با حرارت مصنوعي در مورد گياهاني كه نياز به شرايط كنترل شده بيشتري دارند بكار ميرود. از مزاياي اين روش سرعت توقف فعاليت آنزيمها ميباشد. خشك كردن در درجه حرارتهاي پايين، با انجماد مولكولهاي آب و خشك كردن در خلاء انجام ميگيرد.
در مرحله بعد جدا كردن ناخالصي ها، به منظور عاري بودن گياه از بيماريهاي گياهي و عدم اختلاط با گياهان ديگر انجام ميپذيرد. پس از اتمام مراحل فوق آسياب كردن گياه صورت ميگيرد. از گياه پودر شده عصاره و يا عرق تهيه ميشود.
بررسيهاي انجام شده توسط محققين نشان دادكه برخي گياهان از نظر عطر، طعم و خواص بيولوژيكي جهت تهيه نوشابه مناسب ميباشند. گياهاني نظير بادرنجبوبه، مرزه، پونه، اسطوخودوس، مرزنگوش كاكوتي، آويشن از تيرة نعناع، زيرة سبر، زيره سياه، شويد و گشنيز از تيرة جعفري، شيرين بيان از تيرة پروانه داران، از ميان گليهاي داروئي، بهار نارنج و ميخك مناسب ميباشند.
در ايران از گياهان دارويي، جهت مصارف درماني به صورت عرقيات با عصاره استفاده بعمل ميآيد مراكز توليد اسانس و عرقيات گياهان دارويي در ايران: شيراز، ميمندفارس، تبريز، كرمان، كاشان و قمصر كاشان ميباشد.
جهت نگهداري عرقيات بايد آنها را در شيشههاي كاملاً پر و به دور از نور و حرارت نگهدراي نمود. سترون كردن دستگاه تقطير قبل از عمل با بخار آب كمك شاياني به حفظ عرقيات ميكند.
عرقيات را از 3 لحاظ ميتوان طبقهبندي نمود:
1- تقسيمبندي از نظر طرز تهيه
2- تقسيمبندي از نظر بو
3- تقسيمبندي از نظر تعداد گياهان بكار رفته
عوامل فيزيكي شيميائي و عوامل بيولوژيكي از جمله عواملي هستند كه باعث فساد عرقيات ميگردند.
جهت تعيين بازدهي عرقيات، درصد اسانس آنها محاسبه ميگردد، در اين ميان مرزه با 1/0 درصد اسانس و زيره سياه با 25/2 درصد اسانس به ترتيب كمترين و بيشترين بازدهي عرقيات را در ميان گياهان مورد بررسي دارند.
جهت تهية اسانس از چهار روش استفاده ميشود:
1- آب
2- آب و بخار
3- بخار مستقيم
4- استخراج توسط حلال
يكي از روشهاي تعيين تركيبات موجود د در اسانس، روش تين لاير كروماتوگرافي ميباشد. در كروماتوگرام حاصله لكههايي با Rf مختلف حاصل ميگردد، كه با مقايسه با نمونههاي استاندارد، تركيبات شناسايي ميگردد.
گزارش طرح جايگزيني عرقيات سنتي گازدار با نوشابههاي غيرالكلي گازدار
1-مقدمه
در ابتدا لازم است بطور اختصار به بررسي وضعيت و موقعيت گذشته كنوني نوشابهسازي در ايران پرداخته شود.
تهيه و توليد اقسام شربت و نوشابه از قديم الايام در ايران متداول بوده و اكثراً بطور خاني و بتدريج در سطح تجارتي در كارخانهها مرسوم گرديده است. اين نوشيدنيها غالباً از عصارة ميوه ها همراه با شكر و عرقيات معطر ساخته دشه و سپس با اقتباس از كشورهاي خارجي و وارد نمودن آن، بصورت يك صنعت وابسته درآمد. تاريخچة اين صنعت و ابسته بطور مشروح در گزارش وزرات صنايع و معادن ايران صنايع آشاميدني و دخانيات ايران 1357 انتشار يافته است. خلاصة اين گزارش بشرح زير است:
در سالهاي پس از جنگ جهاني، ساخت نوعي ليموناد و نوشابة ديگري بنام سينالكو در كارگاههاي كوچ متداول گرديد ولي اين توليدات به روش بهداشتي و در سطح كارخانهاي انجام نميگرفت.
متاسفانه توليد و رشد نوشابههاي صنعتي در ايران از همان زمان ابتدا با ..........
|
|
|
آیا در رابطه با طرح جایگزینی عرقیات سنتی گاز دار به جای نوشابه های غیر الکلی گاز دار سوالی دارید؟
برای کسب اطلاعات بیشتر از فرم زیر استفاده نمایید.
|
|
|
|
|
پرداخت آنلاین
سايت تحقيق سرا
توسط
|
|
|
انجام میشود
.
|
پذیرنده کلیه عابربانکهای بانکی
کشور
|
|
|
|