فهرست مندرجات
چکیده 1
فصل اول مقدمه 3
1-1- مقدمه و اهمیت 4
1-2- مشخصات گیاه شناسی سویا 5
1-2-1 – ریشه 6
1-2-2- ساقه 7
1-2-3- برگ 8
1-2-4- گل و غلاف 9
1-2-5- دانه 11
1-3- رشد و تکامل سویا 13
1-4- مرفولوژی دانه و جوانه زنی 16
1-5- اکولوژی سویا 17
1-5-1-احتیاجات جوی و خاک 18
1-5-2- انتخاب واریته 21
1-5-3- حاصلخیزی 22
1-5-4- نیاز سویا به نیتروژن 23
1-5-5- آهک دادن 26
1-6- عملیات زراعی و تهیه بستر 27
1-6-1- کنترل علف هرز 28
1-14- مدل سازی 67
1-14-1- مدل خانواده DSSAT 68
فصل دوم بررسی منابع 70
2-1- ارتفاع بوته 71
2-2- اجزای عملکرد و شاخص های رشد 72
2-3- عملکرد دانه ،عملکرد بیولوژیک ،شاخص برداشت و شاخص های رشد 79
2-4- کیفیت بذر (روغن و پروتئین) 86
2-5- مدل سازی بر اساس معادلات ریاضی 89
فصل سوم : 3-1 - مواد و روش ها 92
فصل چهارم : نتایج و بحث 101
4-1- ارتفاع بوته 102
4-2- تعداد غلاف در بوته 106
4-3- تعداد غلاف در متر مربع 109
4-4- تعداد دانه در غلاف 112
4-5- تعداد دانه در متر مربع 115
4-6- وزن صد دانه 120
4-7- وزن پوسته غلاف بدون دانه 123
8-4- عملکرد غلاف 126
4-9- عملکرد دانه 129
4- 10 – عملکرد بیولوژیک 134
4-11- شاخص برداشت 137
4-12- درصد روغن 143
4-13- عملکرد روغن 146
4-14- درصد پروتئین 149
4-15- عملکرد پروتئین 153
4- 16- شاخص سطح برگ 157
4-17- سرعت رشد محصول 159
4-18- سرعت جذب خالص 161
4-19- مدل سازی 164
4-19 -1- شبیه سازی شاخص سطح برگ و شاخص برداشت 153
4- 19 -2- شبیه سازی وزن ساقه ، برگ و غلاف 170
4-19- 3- شبیه سازی عملکرد دانه 175
پیشنهادات 181
منابع 183
چکیده انگلیسی 197
فهرست نمودارها
نمودار 4-1- تاثیر تاریخ کاشت بر ارتفاع بوته سویا 104
نمودار 4-2- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر ارتفاع بوته سویا 105
نمودار 4-3- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر ارتفاع بوته در سویا 105
نمودار 4-4 – تاثیر تاریخ کاشت بر تعداد غلاف در بوته سویا 108
نمودار 4-5- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر تعداد غلاف در بوته سویا 108
نمودار 4-6- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر تعداد غلاف در بوته در سویا 109
نمودار 4-7- تاثیر تاریخ کاشت بر غلاف در متر مربع سویا 111
نمودار 4-8- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر غلاف در متر مربع سویا 111
نمودار 4-9- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر غلاف در متر مربع در سویا 112
نمودار 4-10- تاثیر تاریخ کاشت بر دانه در غلاف سویا 114
نمودار 4-11- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر دانه در غلاف سویا 114
نمودار 4-12- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر دانه در غلاف در سویا 115
نمودار 4-13- تاثیر تاریخ کاشت برتعداد دانه در متر مربع سویا 116
نمودار 4-14- - تاثیر ژنوتیپ و رقم برتعداد دانه در متر مربع سویا 117
نمودار 4-15- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم برتعداد دانه در متر مربع در سویا 117
نمودار 4-16- تاثیر تاریخ کاشت بر وزن صد دانه سویا 122
نمودار 4-17- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر وزن صد دانه سویا 122
نمودار 4-18- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر وزن صد دانه در سویا 123
نمودار 4-19- تاثیر تاریخ کاشت بر پوسته غلاف بدون دانه سویا 124
فهرست نمودارها
نمودار 4-20 - تاثیر ژنوتیپ و رقم برپوسته غلاف بدون دانه سویا 125
نمودار 4-21- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم برپوسته غلاف بدون دانه در سویا 125
نمودار 4- 22- تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد غلاف در سویا 127
نمودار 4-23 - تاثیر ژنوتیپ و رقم بر عملکرد غلاف سویا 128
نمودار 4-24- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر عملکرد غلاف در سویا 128
نمودار 4-25- تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه سویا 132
نمودار 4-26- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر عملکرد دانه سویا 133
نمودار 4-27- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر عملکرد دانه در سویا 133
نمودار 4- 28- تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد بیولوژیک سویا 136
نمودار 4- 29 - تاثیر ژنوتیپ و رقم بر عملکرد بیولوژیک سویا 136
نمودار 4- 30- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر عملکرد بیولوژیک در سویا 137
نمودار 4-31- تاثیر تاریخ کاشت بر شاخص برداشت سویا 139
نمودار 4-32- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر شاخص برداشت سویا 140
نمودار 4-33- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر شاخص برداشت در سویا 140
نمودار 4-34- تاثیر تاریخ کاشت بر درصد روغن سویا 145
نمودار 4-35- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر درصد روغن سویا 145
نمودار 4-36- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر درصد روغن در سویا 146
نمودار 4-37- تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد روغن سویا 147
نمودار 4-38- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر عملکرد روغن سویا 148
نمودار 4-39- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر عملکرد روغن در سویا 148
نمودار 4-40- تاثیر تاریخ کاشت بر درصد پروتئین سویا 151
نمودار 4-41- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر درصد پروتئین سویا 152
نمودار 4-42- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر درصد پروتئین در سویا 152
نمودار 4-43- تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد پروتئین سویا 153
نمودار 4-44- تاثیر ژنوتیپ و رقم بر عملکرد پروتئین سویا 154
نمودار 4-45- تاثیر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر عملکرد پروتئین در سویا 154
نمودار 4-46- روند تغییرات شاخص سطح برگ در تاریخ های مختلف کاشت 157
نمودار 4-47- روند تغییرات شاخص سطح برگ در ارقام سویا 158
نمودار 4-48-تغییرات سرعت رشد محصول در تاریخ های مختلف کاشت 160
نمودار 4-49- تغییرات سرعت رشد محصول در ارقام سویا 161
نمودار 4-50- تغییرات سرعت جذب خالص در تاریخ های مختلف کاشت سویا 162
نمودار 4-51- روند تغییرات سرعت جذب خالص در ارقام سویا 163
نمودار 4-52 – روند تغییرات شاخص سطح برگ و شاخص برداشت در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای لاینL17 164
نمودار 4-53- روند تغییرات شاخص سطح برگ و شاخص برداشت در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای لاینM7 166
نمودار 4-54 -روند تغییرات شاخص سطح برگ و شاخص برداشت در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای رقم Williams 167
نمودار 4- 55 - روند تغییرات شاخص سطح برگ و شاخص برداشت در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای رقم Zin 168
نمودار 4-56 – روند تغییرات وزن ساقه(a ) وزن برگ(b ) و وزن غلاف (c) در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای لاینL17 170
نمودار 4- 57 - روند تغییرات وزن ساقه(a ) وزن برگ(b ) و وزن غلاف (c) در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای لاینM7 172
نمودار 4- 58 - روند تغییرات وزن ساقه(a ) وزن برگ(b ) و وزن غلاف (c) در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای رقم Williams 173
نمودار 4- 59 - روند تغییرات وزن ساقه(a ) وزن برگ(b ) و وزن غلاف (c) در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای رقم Zin 174
نمودار 4- 60 – روند تغییرات میانگین عملکرد دانه مشاهده شده در در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای لاینL17 در تاریخ کاشت دوم 175
نمودار 4- 61 – روند تغییرات میانگین عملکرد دانه مشاهده شده در در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای لاینM7 در تاریخ کاشت دوم 177
نمودار 4- 62 – روند تغییرات میانگین عملکرد دانه مشاهده شده در در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای رقم Williams در تاریخ کاشت دوم 178
نمودار 4- 63 – روند تغییرات میانگین عملکرد دانه مشاهده شده در در شرایط مزرعه(*)و میزان برآورد شده توسط مدل Crop Gro soybean برای رقم Zin در تاریخ کاشت دوم 180
فهرست جداول
جدول 1-1- مراحل رشد سویا 13
جدول 1-2- پیشنهاد میزان بذر کاری 39
جدول 1-3-مثال هایی از انواع علف کش ها 45
جدول 1-4- مقادیر تقریبی ترکیبات دانه سویا در قسمت های مختلف آن 59
جدول 1-5-اسید آمینه در پروتئین سویا 60
جدول 1-6-اسید های چرب روغن سویا 62
جدول 1-7-فرآورده های کنجاله بدون چربی 64
جدول 1-8- درصد ترکیبات کنجاله بدون چربی 66
جدول 3-1- آزمون خاک قبل از آزمایش 94
جدول 3-2- پارامترهای مورد استفاده در ارزیابی خروجی های مدل 98
جدول 3-3- مراحل نموی استاندارد جهت ورود به مدل DAST 99
جدول 4-1- تجزیه واریانس ارتفاع بوته ،تعداد غلاف در بوته ،تعداد غلاف در متر مربع ،تعداد دانه در غلاف و تعداد دانه در متر مربع در تیمار تاریخ کاشت و رقم 118
جدول 4-2-مقایسه میانگین اثرات ساده تاریخ کاشت و رقم در ارتفاع بوته ،تعداد غلاف در بوته ،تعداد غلاف در متر مربع ،تعداد دانه در غلاف و تعداد دانه در متر مربع 118
جدول 4-3- مقایسه میانگین اثرات متقابل تاریخ کاشت و رقم در ارتفاع بوته ،تعداد غلاف در بوته ،تعداد غلاف در متر مربع ،تعداد دانه در غلاف و تعداد دانه در متر مربع 119
جدول 4-4- تجزیه واریانس وزن صد دانه ،وزن پوسته غلاف، عملکرد غلاف،عملکرد دانه ، عملکرد بیولوژیک،شاخص برداشت در تیمار تاریخ کاشت و رقم 141
جدول 4-5- مقایسه میانگین اثرات ساده تاریخ کاشت و رقم بر وزن صد دانه ،وزن پوسته غلاف، عملکرد غلاف،عملکرد دانه ، عملکرد بیولوژیک،شاخص برداشت 141
جدول 4-6- مقایسه میانگین اثرات متقابل تاریخ کاشت و رقم بر وزن صد دانه ،وزن پوسته غلاف، عملکرد غلاف،عملکرد دانه ، عملکرد بیولوژیک،شاخص برداشت 142
جدول 4-7- تجزیه واریانس درصد روغن ،عملکرد روغن ،درصد پروتئین ،عملکرد پروتئین در تیمار تاریخ کاشت و رقم 155
جدول 4-8- مقایسه میانگین اثرات ساده تاریخ کاشت و رقم بر درصد روغن ،عملکرد روغن ،درصد پروتئین ،عملکرد پروتئین 155
جدول 4-9- مقایسه میانگین اثرات متقابل تاریخ کاشت و رقم بر درصد روغن ،عملکرد روغن ،درصد پروتئین ،عملکرد پروتئین 156
1-6-2- تاریخ کاشت 30
1-6-3- فاصله ردیف و میزان کاشت 34
1-6-4- میزان بذر 38
1-6-5- عمق کاشت 41
1-6-6- ماشین آلات کشت 41
1-6-7- آغشته سازی با باکتری 42
1-6-8- ضد عفونی بذر 44
1-7- بیماری ها 48
1-8- آفات 49
1-9- نیاز سویا به عناصر غذایی 51
1-10- آبیاری 53
1-11- برداشت محصول 54
1-11-1- خشک کردن و انبار داری 56
1-12- فرآیند و مصارف سویا 58
1-13- ترکیبات دانه 59
1-13-1- اجزای فعال بیولوژیکی 64
1-13-2- تهیه کنجاله 64
1-13-3- روغن سویا 65
1-13-4- فرآورده های پروتئینی 66
|